oj

Dag 11
Än mer shoppande och promenerande. Äntligen har vi hunnit med Chinatown :)

shopping

Dag 10
Shopping och promenerande :)

walk walk walk...

Dag 9
Första riktiga dagen i New York, från topp till tå. Dagen spenderade vi genom att bara vandra runt i staden, åka lite tunnelbana och kolla på alla roliga människor och fina kläder... bilder av vårt New York kommer inom kort! :)

hello new york!

Dag 8

Upp tidigt för att lasta in väskorna i bilen och checka ut. Efter en bilfärd på 4 timmar var vi framme på flygplatsen. Äntligen. Efter en lång väntan vid check-in kunde vi gå vidare för att vänta på planet bland alla andra som skulle till New York. Flyget gick bra, lyckades t.o.m. somna lite. Väl framme i New York tog vi taxi till stället där vi skall bo.... WOW!! Så många intryck! Vi käkade lite pizza på kvällen och handlade lite mat så vi har frukost dagen därpå när vi vaknar. Sletna och trötta går vi och lägger oss!!


bye bye dominikanska

Dag 7

Sista dagen här! Imorrn kl.4 på morgonen åker vi till huvudstaden och flyger till New York! :) :) :) Hoppas att bilen startar! Idag har vi varit nere på köpcentrat 2 ggr och köpt lite souvenirer. Hotellet är invaderat av helglediga Dominikaner så vi kommer inte att bada mer. Middagen som brukar vara lugn och trevlig för oss turister förvandlades till jag vet inte vad... alla Dominikaner som bor på hotellet beteer sig som att de aldrig sett mat innan och det är inga problem på deras ljudvolym heller när de pratar... och inte ett dugg uppklädda är dem heller, även om man besöker en fin restaurang på hotellet. Åh vad jag längtar till Sverige :) Men först New York!


snorkel snorkel

Dag 6

Idag åkte vi på snorkeltur! 2 timmar i buss på vägar som Gud glömde, båttur ut till en ö (sandbank egentligen) med kristallklart vatten :) Lovely! Förutom för mig (Daniel) för det läckte in vatten (saaalt) i mina snorkelgrejjer så jag kunde inte snorkla utan kämpade för livet för att hålla mig ovanför vattenytan bland vågorna och utan att trampa på korallrevet under mig. Äntligen kom en båt och räddade mig och jag fick åka båt in till stranden!! Tack Emelie för att du hjälpte till att hålla mig ovanför vattenytan :) Resten av dagen på hotellkomplexet: sol och bad och god mat :)


bad

Dag 5

Idag var vi i Puerto Plata, en stad 5 min från där vi bor. Varma och trötta blir vi uppraggade av en turistguide som visar oss runt och efter promenerande och en diskussion om huruvida han skall ha dricks eller inte åkte vi hem! Avslutade dagen med buffémat (som vanligt) och poolbadande :)

 

 


relax

Dag 4

Måndag! Ny vecka! Idag tog vi det lugnt! Badade i poolen och drack drinkar i poolen heeela dagen :) Vi tog en tur till stranden men för starka vågor. En annan dag kanske :) På kvällen uppklädda till middagen med goood mat!!

 

 


galopp

Dag 3

Upp tidigt för frukost! WOW :) Mumma för magen! Sen iväg på ridtur. Vi åkte på ridtur där vi träffade ett par från Borås!! What are the odds?? Till råga på allt kom tjejen från samma by som Emelie, nämligen FRISTAD!! Jag har inte ridit innan men det här var en upplevelse, genom byar, berg, djungel och flod. Blöta?? JA!!! Kul?? JA!!! Och ont i rumpan efteråt?? JA!!! Fråga Magnus ;) Sen hem för att äta mat, oj oj oj uppassad till 1000 med dricka och mat! Kul att man någon gång i livet får leva lite lyxigt :)


varma dominikanska :)

Dag 2

Tidigt iväg runt 4 på morgonen till JFK för att ta flyget till D.R. Väl framme var det VARMT! Saknade inte Sverige :) Hämtade hyrbilen på Europcar men efter 1 timmes bilfärd fungerar inte cigguttaget så GPS:en får ingen ström. VÄND! Att köra bil i Costa Rica (förra året) var en upplevelse men helt okej men det här tog priset! Inte mer snälla! Väl framme var vi trötta. Helt okej rum. På kvällen blev det Brasiliansk buffé...

 


semester

Dag 1

Efter att ha konstaterat att 3 personer + chaufför med bagage till Landvetter i vår Mercedes (sedan) är VÄLDIGT trångt kom vi äntligen fram. En Vanilla Latte och en ciabatta senare var vi på väg! Först var tanken att vi skulle sova på JFK under natten eftersom vi kom fram 19:40 och nästa flyg inte gick förrän 07:05 men... ne! Vi tog in på ett hotell i närheten istället och fick några timmars sömn!

 


rösta för demokratin

Lika mycket som det är din rättighet är det din skyldighet att rösta. Sverige är ett land som är demokratiskt och vi har länge levt med demokratin, tyvärr kan det gå åt det hållet att man tar demokration för givet och anser att man inte behöver gå och rösta för det finns det andra som gör.

Man behöver inte gå och rösta för Alliansen/Rödgröna kommer vinna ändå. Man behöver inte rösta för det spelar ingen roll för mig ekonomiskt vem som vinner. Man behöver inte rösta för jag är inte insatt. Man behöver inte rösta för jag tycker inte om någon av blocken/partierna.

Det farliga med ett sådant tankesätt är att man underminerar den starka demokrati som vi har i Sverige. Man behöver inte tycka som det ena eller det andra blocket eller hålla med något parti över huvudtaget. Huvudsaken är att man röstar och man har alltid möjligheten att rösta blankt, i protest mot exempelvis de olika politiska alternativen eller att man helt enkelt skiter i alla och alla och inte bryr sig om hur samhället utvecklas men man kan ändå lägga en röst.

Det farliga är att om man inte väljer att rösta så släpper man fram främmande åsikter vilket i sig inte är farligt för vi har ändå yttrandefrihet i vårt land och det skall vi värna om. Men det farliga är att om man inte väljer att rösta så finns risken för att organisationer och partier med extrema åsikter som inte hör hemma i 2000-talets Sverige får allt mer uppmärksamhet, utrymme och till slut att det leder till att de val efter val får alltmer att säga till om.

Det som håller på att hända i vårt land i detta val är att Sverigedemokraterna med största sannolikhet kommer ta sig in i riksdagen, tyvärr anser jag. Deras tankesätt är något som inte hör hemma i Sverige. Sverigedemokraterna vill inte förknippas med att vara rasister, att de inte är främlingsfientliga men hur man än vänder och vrider på det så kan man läsa i all deras utskick och propaganda att allt det dåliga i samhället på något sätt har anknytning till invandringen och att det är problemet.

Det är konstigt hur ett parti som inte vill bli förknippad med rasism, på ett eller annat sätt alltid anknyter samhällets problem till invandringen. Då får SD ta och skylla sig själva för att dem utpekas som rasister. Man skall inte kalla folk för saker, det är förtal men man kan ändå ha egna tankar i huvudet om vad man tycker och tänker.

Det jag tänker är att om Sverige vore ett land i krig, i svält, i kris, i katastrof, då skulle jag tacka Gudarna för att det finns ett land som vi har idag som ställer upp för omvärlden och tar hand om sina egna. För även om man inte är född i ett visst land som flyr till så bor vi ändå alla på samma jord och delar samma jord, vatten, eld och luft. Att neka någon till nya möjligheter är en skam.

Om en person söker skydd från ondskan och kommer till Sverige, välkommen! Vi skall hjälpa dig komma igång.
Var är problemet? Fundera på detta, de högutbildade invandrare som kommer till Sverige, som gått sin utbildning i sitt hemland, om de kan fortsätta med sitt yrke i Sverige - vilken grej! Här har vi ex. en person som efter att lärt sig språket kan söka jobb som hjärtkirurg och vi har inte ens betalt för en dyr utbildning!

Sedan håller jag delvis med om att det kanske finns andra sätt att omfördela resurserna i samhället till ett bättre sätt där både invandrare kan komma igång, och de redan svenska medborgarna kan få det bättre - men det behöver inte betyda en kraftig minskning av invandringen och ett utpekande av invandrarna att de skulle vara ett samhällsproblem för det är just det Sverigedemokraterna tycker och anser, oavsett vad dem själva säger. Det vi alla innerst inne ändå, även om inte alla vågar säga det. Men jag står för min åsikt, Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti som inte hör hemma i det Svenska samhället.



Tack för mig. 

 


kontorsråtta?





Tur att Kerstin hjälper till och håller reda på alla beställningar, papper, siffror m.m. :)

grattis









I Tisdags fyllde både min käresta och Pappa år, båda födda 14 September! Lite tårta, kaffe och fotograferande på Kerstin :)

platta + gräsmatta







Plattan till både huset och garaget är klart och som ni ser har vi även hunnit med att lägga gräsmattan också! Till mångas förvåning :) Kanske lite omvänd ordning men med det jobbet vi har så kommer vi inte ha någon tid till våren så även lite fruktträd och buskar kommer nästa månad :) allt före huset typ...

RÖSTNING AVKLARAD





Kerstin trotsade regnet och följde med till valstugan :)

comhem

Gillar starkt deras nya reklamfilm med katten som blir skitimpad och öppnar munnen! :)
äntligen bra reklam.

RSS 2.0