Prefab eller Lösvirke?

Imorgon blir det möte i stan med en Lösvirkeshus-tillverkare! :) Jo men varför skall man bara bygga prefab? Man måste ju undersöka möjligheterna :) Vi får väl se vad det mynnar ut i. Fortsättning följer! :) Förresten, någon som har erfarenheter av lösvirke eller varför dem valde prefab framför lösvirke?

Kommentarer
Postat av: Carin

Vi funderade i och för sig inte över det valet, men för oss var det helt självklart att ta helentreprenad och gärna prefab. Vi är inte intresserade av att göra något själva. Det blir ändå en hel del, t.ex. altan, friggebod, uterum och hela trädgården och det kände vi räckte för oss. Känner att relationen är viktigare än ett bygge...

/Carin

2010-02-15 @ 19:59:43
URL: http://www.salstatosee.blogspot.com
Postat av: Erika

Vi valde lösvirke för att det blev billigare och att vi kunde få bestämma allt själva. Vi gillade inte kvaliteten på en del av Prefabhusen men vi byggde ju ut o inte helt nytt.

2010-02-15 @ 21:20:51
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com
Postat av: Jonas

Vi valde ett hus från Mjöbäck, det blev en form av mellanting mellan prefab och lösvirke. Husväggarna kommer delvis klara, sista isoleringen samt gips monteras på plats lika gäller bjälklag i golv och tak, inklädningar etc. Det känns mer som ett lösvirkeshus än ett prefabhus. Vi ville också ha en totalentreprenad och det kunde vår leverantör erbjuda samtidigt som relationen med husföretag varit mycket bra under hela processen.

2010-02-16 @ 17:49:59
URL: http://widerstrom.blogspot.com
Postat av: Emil

Vi bygger Eksjöhuset mittemot. Har funkat bra hitills. Ta i trä

2010-02-18 @ 09:53:42
URL: http://www.byggerhus.se
Postat av: Erika

Vi började bygga i augusti och när vi lyfte på taket så regnade det givetvis rakt in i huset. Det vatten som kom in gjorde inget för vi har rivit en hel del inne i huset men så länge allt står luftigt och man inte täpper igen allt på en gång så är det ingen fara. Man ser ju hur prefab hus sätts upp i ur o skur utan att ventileras. Svarar gärna på mer frågor om ni har några.

2010-02-18 @ 21:28:47
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com
Postat av: Jonas

Hej på er! Hur gick mötet? Blev det något beslut om lösvirke eller prefab, nyfiken granne. Fam Widerström

2010-02-19 @ 18:07:07
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0